Ea.

WORD

tumblr_mss4jqn4qv1sbzd78o1_500 O privesc în ochi. Doar câteva secunde căci de fiecare data reușește sa–mi dezmorțească o adolescentina timiditate  cu privirea-i migdalata.  Asa ca trec dincolo de ochi, acolo unde nu ma poate domina, unde se estompează vuietul sângelui care îmi  traversează accelerat parca doar pieptul și capul.

Privesc în ea ca în adâncurile unei ape liniștite , iar fata ei mereu palida este acum suprafața nemișcată, neatinsa a adâncului , atât de limpede încât îmi pot vedea propria-mi reflexie. Astfel ma oglindesc dublu, complet , în ființa ei. Disting atât de clar în ea tot ce am îngropat despre mine, ii palpez cu voluptate toate temerile, citesc toate teancurile de culpa, inspir animalic mirosul visurilor prea indraznete. Explorez cu un interes obraznic, le etalez , ma infrupt din ele cu egoism . Ma recunosc în zbuciumul, în întrebările, în căutările care pulsează în ea, în tot ce ascunde sub poleiala de nepăsare.

Contemplarea ma consuma. Imi retrag lent privirea din abisul ascuns în spatele ochilor injectați de prea multa cofeina. Ma privește intens și simt cum rămân goala de mine, goala de haine.

Atracție sau căutare de sine ?  Dorința sau regăsire în celalalt?   Sinonimie.

Advertisements

9 thoughts on “Ea.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s